Mješoviti pjevački zbor

Created with Sketch.

Mješoviti pjevački zbor prepoznatljiv je po tome što pjevanjem uveličava svete mise.  Pjevanje duhovnih pjesama svojevrsna je molitva i meditacija koja potiče rast u vjeri, ulijeva nadu i pruža utjehu. Sveti Augustin je rekao: “Tko pjeva, dvostruko moli“. Navedena je izreka motivacija za predaniji i ustrajniji rad u zboru.

U župi Isusova uskrsnuća liturgijsko pjevanje promicalo se od kada je Župa uspostavljena. U početku je svećenik započinjao pjesme, a puk prihvaćao i zajedno su pjevali. Kroz župnu prošlost, liturgijsko pjevanje Mješovitog zbora vodile su časne sestre i laici.

Dolaskom demokratskih promjena i slobode vjeroispovijesti, župnik moli da se što više župljana uključi u rad Zbora. Odmah poslije župnikova poziva dolazi profesor Slavko Mežnarić i preuzima sviranje pri slavljenju svetih misa u 11 sati, dok časne sestre (koje su u međuvremenu odselile) dirigiraju.

Svaki tjedan su bile i probe za članove zbora. Imaju također i zajednička druženja. Najčešće slave imendane. Svake godine proslavljaju svetu Ceciliju, zaštitnicu crkvenih pjevača – kao svi zborovi u župama.

Svi vi koje je Gospodin obdario lijepim glasom, a imate malo vremena i dobre volje postanite članovi Mješovitoga pjevačkog zbora.

Uvijek ste dobrodošli.

Trudit ćemo se i pjevati kako najbolje znamo, Bogu na slavu!