Arhiv događaja

Created with Sketch.

Zahvalna misa za služenje vlč. Ivice Cika

U nedjelju, 25. kolovoza na svečanoj svetoj misi u 9:30, zahvalili smo Bogu za dvanaest godina služenja vlč. Ivice Cika kao župnika ove župe. Uz župnika, koncelebrirali su i svećenici iz ove župe – fra Stipe Renić i vlč. Filip Marić.

U ime župljana, prigodnim riječima obratio se tajnik župnog pastoralnog vijeća Vladimir Marić, te mu je tom prigodom poklonjena slika crkve Presvetog Trojstva u Krašiću, rad župljanina Petra Vidaka.
Novi župnik je vlč. Vlado Letinčić, kojem će pastoralno pomagati mr. Tomislav Hačko.

Tjedan župnog zajedništva

Na uskrsni ponedjeljak, 22. travnja započeo je Tjedan župnog zajedništva naše župe. Već tradicionalno, drugi dan Uskrsa našu župnu pohodili su svećenici našeg dugoselskog dekanata koji su koncelebrirali u svečanoj svetoj misi. Svetu misu predvodio je vlč. Mato Aračić, umirovljeni svećenik Vrhbosanske nadbiskupije koji pastoralno djeluje u našoj župi. U propovijedi je naglasio važnost Uskrsa kao iznimnog događaja u ljudskoj povijesti.

Počevši od četvrtka 25. travnja, tjedan župnog zajedništva nastavlja se trodnevnom duhovnom pripravom za svetkovinu Bijele nedjelje – Nedjelje Božanskog milosrđa, koji se slavi kao blagdan naše župe.

Kršteno je 8. dijete u obitelji Franje i Željke Adanić


Na Drugu nedjelju došašća, 9. prosinca 2018., kršeno je 8. dijete u obitelji Franje i Željke Adanić u župi Isusova uskrsnuća u Sesvetskom Kraljevcu. Franjo i Željka otvorenu su Božjemu daru života od 2007. godine kada stupili u sveti sakrament braka. Od 2008. godine iz Božje ruke dobili su Jakova, Filipa, Jurja i Bartola, potom je Željka ostala trudna s trojkama. Trojica sinova, Dominik, Benjamin i Bernard, prijevremeno su rođeni i – nakon što je uslijedila višemjesečna borba za njihov život – obitelj Adanić napustio je Bernard. Franjo i Željka nisu se predali tuzi i beznađu, već su nastavili svoj život u istinskome predanju Gospodinu i Djevici Mariji. Šestorici živih sinova – na blagdan sv. Franje Asiškoga – pridružila se kći Franka.

Krstio ju je župnik, vlč. Ivica Cik, koncelebrirao je i držao propovijed obiteljski prijatelj fra Vatroslav Frkin, a pratili su ih župljani uz kumove Katarinu i Mihovila Stjepanovića. U propovijedi fra Frkin istaknuo je važnost nesebičnosti u odnosu muža i žene te kako je važno da otvorenost životu podržavaju i ostali članovi obitelji. »Za bračni sklad potrebno je da kršćanska obitelj moli, redovito se pričešćuje i ispovijeda te da supruzi vode duge i nježne razgovore koji su jamstvo sretnoga braka«, rekao je fra Frkin.
Uz radost zbog novoga člana obitelji, čestitamo roditeljima, braći, obitelji i kumovima!

Svečano proslavljen blagdan Gospe Lurdske – suzaštitnice naše župe 

Svečanom misom poldanjicom na šestu nedjelju u crkvenoj godini, zaključena je ovogodišnja priprava i proslava blagdana Gospe Lurdske. Svetu misu u nedjelju, 11. veljače s početkom u 11 sati predvodio je fra Ivan Miklenić, gvardijan franjevačkog samostana u Varaždinu. U propovijedi je istaknuo blizinu Marije, naglašavajući odlomak iz pročitanog Evanđelja: „Bila ondje Isusova majka“ (Iv 2, 1). Također, nadovezujući se na Svjetski dan bolesnika, koji se ove godine obilježava već 20.-ti put, pozvao je okupljene vjernike da imaju „srce i oko za bližnje, za bolesnike“. Uz župnika Ivicu i predvoditelja slavlja fra Ivana Miklenića,  u svetoj misi koncelebrirao je i dr. Josip Šimunović, a svojim pjevanjem svečanost je uveličao župni zbor predvođen novom orguljašicom Ljubicom Vuletić Marjanović. Pri kraju misnoga slavlja fra Ivan je molio molitvu za bolesnike te blagoslovio sve prisutne.

Uoči svečane proslave Gospe Lurdske, od četvrtka 8. veljače vjernici naše župe pripremali su se u Trodnevnici „Po Mariji k Isusu“ koju su predvodili vlč. Antun Sente st. i fra Ivica Miklenić, a bila je mogućnost svete ispovijedi kao i pobožnosti Gospi Lurdskoj te prigodno euharistijsko klanjanje.

Božićni koncert djevojačkog zbora Aurora

U nedjelju nakon večernje svete mise u našoj župnoj crkvi Djevojački zbor Aurora održao je Božićni koncert te na poseban način obilježio završnicu ovih svetih Božićnih dana.

 Tematski program koncerta naslovljen prema gregorijanskom napjevu “Puer natus in Betlehem“  dao nam je još jednom na promišljanje o Otajstvu Božića, od Kristova išćekivanja pa sve do njegovoga rođenja. Kroz petnaest skladbi, od gregorijanskih napjeva, tradicijskih Božićnih popijevki u različitim obradama do poznatih evergrina svijetske literature, djevojke su na opću radost uspjele u svojoj misija, a to je pobuditi istinsku radost koja proniće iz dubine srca. Moglo se to vidjeti tijekom posljednje skladbe kada je ispunjena crkva zajedno uz zborašice zapjevala “ Svim na zemlji mir, veselje“, prekrasne stihove hrvatske tradicijske pjesme.

Djevojački zbor Aurora novoosnovani je komorni ansambl koji se nedavno javnosti predstavio po prvi puta. Okuplja djevojke završnih razreda srednje škole i fakulteta. Dirigent zbora, ujedno i osnivač,  je Nikola Sebastian Jambrošić  dugogodišnij orguljaš i voditelj pjevanja u našoj župi, dok je uz orgulje i glasovir vješto muzicirao Andro Čalo, mladi professor iz Splita.

Nadamo se kako će Aurora, prvi djevojački zbor u Sesvetama koji djeluje u sklopu Gimnazije Sesvete, glasovima još dugo osvjetljavati novi put na koji je zakoračila, da će djevojke nadalje ulagati svoj trud, vrijeme i talent kako bi dijelile sreću zajedničkog stvaranja i pjevanja.

Posjet udruzi Betlehem “Sesvete”

U subotu, 21. siječnja grupa mladih volontera Caritasa naše župe posjetili su udrugu “Betlehem” u Sesvetama. Tom prigodom donijeli su novčane priloge koje su prikupljene na božićnim humanitarnim akcijama – “Donacijskom partyu” u prostorijama DVD Kobiljak te na božićnoj priredbi “Isus kod Palčeka” izvedenoj u Mjesnom domu u Sesvetskom Kraljevcu. Uz novčane priloge, udruzi su darovane brojne potrepštine koje su župljani donijeli u periodu od 8. do 20. siječnja.

Udruga “Betlehem” brine se o majkama s tek rođenom djecom koje su obitelji odbacile. Za sada imaju nekoliko kuća, a ova u Sesvetama otvorena je nedavno. Među glavnim ciljevima udruge su molitvom i djelovanjem spasiti svako rođeno dijete koje je u opasnosti od pobačaja.

Više o udruzi i apostolatu za nerođene možete pogledati ovdje: http://www.betlehem-zagreb.hr/
Od srca zahvaljujemo svim donatorima!

Duhovna obnova za krizmanike

Zadnji vikend studenog i prva dva vikenda prosinca ove godine održane su tri duhovne obnove  (25.-27. studeni, 2.-4. i 9.-11. prosinca) za tri grupe krizmanika, njih ukupno 128. Krizmanici su razmišljali o različitim životnim temama koje su im posvjedočili mladi animatori. Animatori su govorili o temama zasnovanim na vlastitim iskustvima: ˝Tko sam ja?˝, ˝Prijateljstvo˝, ˝Obitelj˝, ˝Talenti˝, ˝Molitva˝, ˝Vrijednosti˝, ˝Sveta Misa˝, ˝Čistoća za ljubav˝ i dr. Razgovor se dalje razvijao u manjim grupama što je krizmanicima uvelike pomoglo da izraze svoje mišljenje i podjele svoje iskustvo. Na večernjoj  misi nedjeljom su se predstavljali župnoj zajednici i zamolili sve prisutne vjernike da mole za njih u pripremi za sakrament sv. Potvrde. Dojmovi koje su krizmanici podijelili s animatorima o duhovnoj obnovi, izražava radost i spoznaju nečeg novog u njihovom životu, što će se odraziti i na njihovu budućnost.

Godišnjica župne zajednice Kursilja

Prošle godine, od 5.-8.11. 2015. održan je u našoj župi mali tečaj kršćanstva, Kursiljo.

Prvi utorak nakon održanog tečaja, prvi put se sastala naša zajednica, vođena našim tadašnjim župnim vikarom, vlč. Kristijanom Stojkom. Nakon toga, svaki smo se utorak sastajali i provodili neko vrijeme u pjesmi, molitvi, razmatranjima svetopisamskih tekstova kroz Lectio Divina, te smo kasnije započeli i ciklus razmatranja o Blaženstvima, po tekstovima koje su nam pripremili vlč. Andrija Vrane i drugi svećenici, profesori biblijske teologije i suradnici. Kroz ta smo razmatranja dobili poziv da zavirimo u vlastitu nutrinu, da uđemo u dubinu svog srca i tamo, u susretu sa samim sobom, s vlastitom savješću, odgovorimo na pitanja kako živimo Blaženstva u svom svakidašnjem životu. Razmatranja su mnogima od nas otvorila oči za duhovnu stvarnost, mnogi su od nas počeli gledati život, svijet, svoje bližnje, iz druge perspektive, one koja je svakim korakom sve bliže Božjoj perspektivi, a njegova je perspektiva uvijek Milosrđe.

Tom Njegovom Milosrđu svakim nas je susretom sve više približavala i Krunica Božjeg Milosrđa, koja se na našim susretima u ovoj Godini Milosrđa, redovito molila.

Osim ovog načina redovitog sastajanja na molitvu, članovi naše zajednice bili su danonoćna molitvena potpora kursiljovim tečajevima, za vrijeme održavanja istih po cijeloj Hrvatskoj, i prošlog ljeta na otoku Krapnju.

I ne samo to. Unijeli smo i jednu zanimljivu promjenu. Za vrijeme održavanja formacije mladih animatora u Cerju, naše su vrsne kuharice opskrbljivale cijele grupe mladih ljudi, ukusnim i s puno ljubavi spremljenim toplim obrocima i svježim kolačima. Tako je na tečaju postavljena nova tablica, osim one Danas za vas mole, koja glasi: Danas za vas kuhaju.

Nadalje, članice naše zajednice su pekle kolače za neke župske prigode, a u svibnju i listopadu smo predmolile sv. Krunicu u župnoj crkvi. U kolovozu ove godine, naš je voditelj zajednice premješten u novu župu. Zajednica se nastavila okupljati na molitvu, duhovni razgovor i razmatranja o blaženstvima.
U planu nam je uvježbati nekoliko pjesama duhovne tematike, koje bi produbile naš odnos s Gospodinom u molitvi.

Osobno osjećam da je za mene ova zajednica veliki blagoslov. Osjeća se zajedništvo, međusobna duhovna potpora članova. Vidljiva je i opipljiv duhovni napredak i razvoj. Ima nekih koji su bili sramežljivi i zatvoreni, a sada lijepo predmole. Osjeća se rast u krepostima poniznosti, darežljivosti, otvorenosti srca prema drugome i osluškivanje potreba bližnjega. Neizostavno je spomenuti kako zajednica nosi svojim molitvama svakog člana koji je bolestan, u bolnici na raznim zahvatima i kako ne izostaje niti pažnja sms porukom, pozivom, e-mailom. Kao osoba koja je prošla kroz bolnicu, moram reći da je to zaista neprocjenjivo.

Našu zajednicu vidim u budućnosti kao jedan mali stožer Kursilja, spreman pomoći, ukoliko bude potrebe i novih tečajeva kod nas ili u okolnim župama.
Zajednica je otvorena za nove članove, moli za njih i radosno ih iščekuje!
Neka nam u našem daljnjem radu, sastajanju, molitvama i razmatranjima, bude na pomoći Milosrdni Isus i Blažena Djevica Marija.

Svako dobro i De colores

Zahvala vlč. Kristijanu Stojku

U nedjelju, 14. kolovoza zahvalili smo se našem vlč. Kristijanu Stojku na trogodišnjoj službi župnog vikara u našoj župi.

Prigodnim riječima na večernjoj misi obratili su mu se Franjo Adanić, vijećnik Župnog pastoralnog vijeća te župnik Ivica koji mu je poželio i svako dobro i obilje Božjeg blagoslova na novoj službi u župi Presvetog Trojstva u Ludbregu.

Starije objave….

Duhovna obnova krizmanika

U nastavku duhovne obnove za krizmanike, od 28 – 30. 11. na red su došle grupe Jeruzalem, Betlehem i Emaus.  Animatori su govorili o raznim temama zasnovanim na vlastitim iskustvima; Tko sam ja? prijateljstvo, obitelj, otkrij sveto u sebi, sveta Misa i čistoća za ljubav.   

U nastavku donosimo nekoliko dojmova krizmanika.

Posebno me se dojmilo to što su se animatori iskreno podijelili svoje priče s nama, bez ikakvog srama. Cijelo vrijeme je bio prisutan osjećaj zajednice, svi smo se jako zbližili. Rad u grupi i razgovor koji smo vodili je bio poučan. 

Posebno me se dojmilo to što je bilo jako zabavno i nije mi žao što sam izdvojila svoj vikend za obnovu. Inače sam sramežljiva što se tiče novih ljudi i sklona sam predrasudama. Obnova mi je pomogla da upoznam novu osobu, koju sigurno ne bi mogla sama. Željela bih pohvaliti animatore jer su nam uljepšali vikend i izdvojili vrijeme ( puno vremena ) za nas. Na neke stvari ću sigurnije drugačije gledati. Npr. Svetu Misu ću drugačije slušati i biti puno pažljivija.

Održana duhovna obnova u našoj župi

Pod geslom “Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni i ja ću vas okrijepiti i odmoriti” (Mt 11,28) od četvrtka 6. studenoga do nedjelje 9. studenoga održana je duhovna obnova u našoj župi, koju je predvodio fra Petar Ljubičić, svećenik iz Hercegovine. Fra Petar je davao mnogobrojne duhovne poticaje u svojim razmatranjima (o vjeri, molitvi, o obraćenju) i homilijama na svetim misama, potkrijepivši ih mnogobrojnim svjedočanstvima vjernika, posebice iz Međugorja. U sklopu duhovne obnove održane su pobožnosti Križnog puta, molitva sv. Krunice i euharijstijsko klanjanje, a vjernici su svakoga dana imali prigodu za primanje sakramenta pomirenja.

Misijski dan u župi

Na 29. nedjelju kroz crkvenu godinu u našoj župi proslavili smo ovogodišnji Svjetski dan Misija. Uz nedjeljna euharistijska slavlja, na kojima se molilo i propovijedalo o važnosti misija, organizirana je i prigodna prodaja rukotvorina, kolača, čajeva, mlinaca u organizaciji misijske grupe naše župe. Sav prihod namjenjen je školovanju četiri djevojke i tri svećenička kandidata u Beninu.

Đakovačko-osječki nadbiskup mons. dr. Đuro Hranić krstio četvrto i peto dijete obitelji Marković

Na večernjoj svetoj misi treće vazmene nedjelje, u nedjelju 4. svibnja, našu župu pohodio je đakovačko-osječki nadbiskup, mons. dr. Đuro Hranić koji je na svetoj misi u 19 sati podijelio sakrament krštenja Marti i Mariji Marković, četvrtom i petom djetetu u obitelji Dalibora i Andreje Marković.

Nadovežući se na evanđeoski tekst o putu učenika u Emaus, posebno na citat „A mi se nadasmo da je on onaj koji ima otkupiti Izraela“ (Lk 24, 21) u homiliji je istaknuo kako smo i mi danas puni očekivanja, ali najviše nas razočaravaju ljudi te da čestp bježimo od uzroka problema. Nadbiskup Hranić je naglasio je potrebu što većeg broja djece u obitelji, jer brojna djeca donose radost, ali su i sigurnost i za ekonomsko blagostanje naše Domovine. Na kraju je čestitao obitelji novokrštenice na daru života te se pristupilo obredu sakramenta krštenja djece.

Na kraju euharistije, u kojoj su koncelebrirali župnik vlč. Ivica Cik i župni vikar vlč. Kristijan Stojko, župnik Ivica zahvalio se obitelji novokrštenice na novim životima te mons. Đuri Hraniću na dolasku u našu župu i podijeljenom sakramentu, te je potom mons. Hranić uručio prigodne darove obitelji Marković.

Svečano proslavljen župni dan

Nakon trodnevne duhovne obnove koja je započela u četvrtak 24. travnja, u nedjelju 27. travnja proslavili smo ovogodišnji župni dan. Svečanu  svetu misu u 11 sari predvodio je p. Josip Godlewski, CPPS koji je i predvodio svečano misno slavlje. U propovijedi je istaknuo važnost slobode i snagu Uskrslog Krista, potkrijepivši to životom svetog Ivana Pavla, kao i geslom ovogodišnjeg Susreta hrvatske katoličke mladeži „Na slobodu pozvani“.

Svetoj misi koncelebrirali su župnik Ivica, župni vikar Kristijan, prof. dr. sc. Josip Šimunović te vlč. Josip Dokuš. Već tradicionalno, misnom slavlju nazočili su brojni vjernici u tradicionalnim nošnjama, članovi KUU „Prigorec“ te članovi DVD Kobiljak i Sesvetski Kraljevec.

Ovom svetom misom završio je i Tjedan župnoga zajedništva, a sve od Velikoga petka mladi naše župe predvodili su Devetnicu u čast nedjelje Božanskog milosrđa koji se obilježava istodobno kada i blagdan naše župe.

Započeo Tjedan župnog zajedništva – pohod biskupa Josipa Mrzljaka

Na drugi dan Uskrsa, u prigodi 18. godina od posvete naše župne crkve, pohodio nas je naš bivši župnik i varaždinski biskup Josip Mrzljaka. Već po tradiciji, uskrsnim ponedjeljkom započinje Tjedan župnog zajedništva u kojem se intezivnije pripremamo za Bijelu nedjelju, odnosno za Župni dan. Na početku euharistijskog slavlja goste su pozdravili g. Vladimir Marić, tajnik Župnog pastoralnog vijeća te naš župnik vlč. Ivica Cik. Svečanoj svetoj misi koncelebrirali su i svećenici dugoselskog dekanata predvođeni dekanom preč. Franjom Jačmenicom.

U homiliji biskup Mrzljak je naglasio kako je važno odvojiti Isusa kao povijesni osobu i našu vjeru po Njegovom uskrsnuću. Istaknuo je i svjedoke vjere koji će uskoro biti sveti bl. papu Ivana XXIII., bl. papu Ivana Pavla II te bl. kardinala Alojzija Stepinca.

Tjedan župnoga zajedništva nastavlja se u četvrtak kada počinje duhovna obnova koju će predvoditi p. Josip Godlewski, CPPS. Ujedno, svakoga dana pola sata prije večernje svete mise moli se Devetnica Božjemu milosrđu.      

Pohod biskupa Pozaića i krštenje Lucije Petraš

U predvečerje 2. korizmene nedjelje, u subotu 15. ožujka, našu župu pohodio je mons. Valentin Pozaić, pomoćni biskup zagrebački koji je na svetoj misi u 18 sati podijelio sakrament krštenja maloj Luciji, petom djetetu u obitelji Ivice i Ane Petraš. U homiliji je naglasio aktualnost civilizacije smrti u suvremenom hrvatskom društvu, ističući brojne negativne posljedice za naš narod i državu. Takvim postupcima dokida se prvi blagoslov iz Biblije „Plodite se i množite se!“. Ipak, odgovor Crkve je u stabilnim bračnim zajednicama žene i muškarca. Na kraju homilije čestitao je roditeljima na otvorenosti života te je zazvao blagoslov blažene Djevice Marije, Kraljice obitelji. Na kraju euharistije, u kojoj su koncelebrirali župnik vlč. Ivica Cik i župni vikar vlč. Kristijan Stojko, župnik Ivica zahvalio se obitelji novokrštenice na novom životu i mons. Pozaiću na dolasku u župu i podijeljenom sakramentu, te je potom mons. Pozaić uručio prigodne darove Zagrebačke nadbiskupije.

Mladomisnik vlč. Kristijan Stojko uveden u službu župnog vikara

Na večernjoj svetoj misi 21. nedjelje kroz godinu 25. kolovoza u našoj crkvi, uveden je u službu župnog vikara u našoj župi vlč. Kristijan Stojko, svećenik Varaždinske biskupije. Na početku euharistijskog slavlja Dekret o imenovanju i uvođenju u službu vlč. Kristijana pročitao je bogoslov Zagrebačke nadbiskupije iz naše župe Filip Marić, a riječima dobrodošlice novom župnom vikaru i mladomisniku obratili su se tajnik Župnog pastoralnog vijeća Vladimir Marić te župnik vlč. Ivica Cik. Svečanu svetu misu predvodio je sam vlč. Kristijan Stojko, koji je u propovijedi tumačio nedjeljna čitanja naglasivši otajstvo spasenja po Isusu Kristu i samoj Crkvi. Pri kraju svoje propovijedi zahvalio se župljanima na srdačnom dočeku u župu.

Vlč. Kristijan Stojko rođen je 1988. u Čakovcu, a nakon potrebnog školovanja zaređen je za prezbitera (svećenika) 22. lipnja 2013. u Varaždinu.  

Zahvala za pastoralno djelovanje vlč. Marka Raca

U nedjelju, 18. kolovoza na večernjoj svetoj misi, župna se zajednica svečano zahvalila na pastoralnom radu župnom vikaru vlč. Marku Racu. U prepunoj župnoj crkvi, uz koncelebraciju našeg župnika vlč. Ivice Cika te sudjelovanje velikog broja ministranata, svečanu misu predvodio je sam vlč. Marko. Tumačeći nedjeljno evanđelje 20. nedjelje kroz godinu stavio je naglasak na Božji mir – kao iskonski mir koji se postiže u trenutcima nemira i nesigurnosti. Na kraju euharistije uz riječi zahvale župnika Ivice i tajnika Župnog pastoralnog vijeća Vladimira Marića, uručen je i prigodan dar župnom vikaru na odlasku. Vlč. Marko Rac svoju svećeničku službu nastavit će u svojoj matičnoj, Varaždinskoj biskupiji, kao župnik u župi sv. Jurja mučenika u Đurđevcu.  

Krštenje osmog djeteta obitelji Sirovina

U utorak, 28. svibnja, našu župu pohodio je msgr. Ivan Šaško, pomoć biskup zagrebački koji je na svetoj misi u 19 sati podijelio sakrament krštenja maloj Mariji, osmom djetetu u obitelji Ilije i Danijele Sirovina iz Kobiljaka. U homiliji je istaknuo kako je „krštenje događaj kojim slavimo Božju darežljivost, da možemo živjeti kao Božja djeca, u zajedništvu s njim“. Prihvaćanje dara života u vjeri Blažene Djevice Marije poziv je svima nama da danomice otklanjamo svaku sebičnost, da bismo bili sposobnosti prepoznati darovanost, bez kojeg je ljubav nevjerodostojna. Na kraju euharistije župnik Ivica zahvalio se obitelji novokrštenice na novom životu i msgr. Šašku na dolasku u župu i podijeljenom sakramentu, te je zajedno s msgr. Šaškom uručio prigodne darove u ime župe i nadbiskupije.

Održana duhovna obnova za krizmanike

Prethodna dva vikenda (12.-14. i 19.-21. travnja) održan je mali tečaj kršćanstva – Kursiljo za ovogodišnje kandidate iz naše župe za sakrament Svete potvrde. Riječ je o duhovnoj obnovi na jedinstven način za više od stotinjak mladih koji će sredinom mjeseca svibnja primiti taj sakrament.

Tečaj je vodio vlč. Andrija Vrane zajedno sa suradnicima (od kojih su neki i iz naše župe) koji su osobno svjedočili kako je moguće živjeti u Isusu Kristu te na koje su sve prepreke nailazili da bi živjeli „radosno kršćanstvo“. Polaznici su bili podijeljeni u grupe gdje su međusobno razmijenjivali poglede na nagovore koje su imali prigode čuti. Sva tri dana tečaja bila su ispunjena nagovorima, molitvom, svjedočenjima te igrom i druženjem, a bilo je prigode i za sakrament pomirenja te je slavljena misa samo za polaznike tečaja. Svi mladi su pozvani da svoju vjeru svjedoče i po primitku sakramenta Svete obnove te su pozvani na radosno življenje kršćanstva u zajedništvu s drugim mladima tijekom ljeta na otok Krapanj kod Šibenika.

Vlč. Andrija Vrane predvodio je i euharistijska slavlja na nedjeljnim misama za župljane u 11 sati na 3. i 4. vazmenu nedjelju.

Predstavljena izložba Hrvatskog saveza za život CRO-VITA

Nakon svečane mise u četvrtak, 4. travnja koju je predvodio o. Mijo Nikić, vjernici su se uputili u župni pastoralni centar gdje su se pobliže upoznali s izložbom „Veliko DA životu. Ljudsko dostojanstvo i bioetički izazovi“ koja je u pastoralnom centu postavljena 23. ožujka. Riječ je o izložbi koja na 29 panoa na eduakativan način govori o životu svakog ljudskog bića od začeća do prirodne smrti. Izložba je postavljena u organizaciji Hrvatskog saveza za život CRO-VITA, a uz prigodne riječi našega župnika te o. Mije Nikića, izložbu je predstavio izvršni voditelj saveza g. Vladimir Marić, ujedno i naš tajnik Župnog pastoralnog vijeća. Također su vjernici upoznati s radom Saveza koji obuhvaća 16 udruga koji se zalažu za Život te su se imali prilike upisati u Mrežu prijatelja civilizacije i ljubavi.